icon-linkedin icon-twitter icon-theme icon-at icon-phone icon-whatsapp icon-facebookp icon-archive icon-download icon-search chevron-left chevron-right
What are you looking for?

Communicatieadviseur (32 – 40 uur per week)

Deze vacature is ingevuld.

Ben jij een echte allround communicatieadviseur? Wil je een rol spelen in het bijdragen aan wereldwijde wateroplossingen en tegelijkertijd zakelijke kansen creëren? Lees dan zeker verder!

Contact
Nicole Hellwig
Nicole Hellwig
Head of Communications & Events

De Nederlandse watersector kan wereldwijd een grote impact maken op thema's als drinkwatervoorziening, kustbescherming, circulaire economie en klimaatadaptatie.

Wij zoeken een enthousiaste collega die ons helpt bij de internationale promotie van de Nederlandse watersector door content te creëren voor onze online platformen. Daarnaast schrijf je praktische communicatieplannen en voert deze uit voor de projecten en programma's die wij draaien in opdracht van de Nederlandse watersector. Heb jij de vaardigheden en drive om ons te helpen de wereld op het gebied van water te bereiken en te betrekken?

Onze organisatie

Het Netherlands Water Partnership (NWP) is dé netwerkorganisatie van de brede Nederlandse watersector. Nederland heeft een ijzersterke reputatie als het om water gaat. En we geloven dat deze expertise wereldwijd een verschil kan maken. Daarom faciliteren wij de Nederlandse watersector bij internationale samenwerking en promotie. NWP heeft zo'n 180 deelnemers – profit en non-profit, van watertechnologie tot waterinfrastructuur en governance. Met deze deelnemers willen we wereldwijde impact creëren en bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Jouw rol

Als communicatieadviseur werk je in een team waarin collega’s samenwerken aan verschillende disciplines: marketingcommunicatie, interne communicatie, corporate communicatie, evenementen, netwerkactiviteiten en relatiebeheer. In je dagelijkse werk zul je ook met al deze aspecten in aanraking komen. Het is een hechte groep enthousiaste professionals met een passie voor de Nederlandse watersector. Samen creëren we buzz rond de bijdrage van de sector aan thema's als klimaatbestendigheid, waterkwaliteit en voedselzekerheid. Het stimuleren van kansen en internationale samenwerking op het gebied van water is onze kerntaak.

Geen dag is hetzelfde bij NWP. De ene dag ondersteun je onze event-collega's met de promotie van een internationale beurs, de andere dag denk je na over een communicatieplan voor één van onze programma's of vul je de contentkalender met nieuwe verhalen en leads. Die afwisseling maakt ons werk veelzijdig en intensief. Daarom zoeken we iemand die stevig, hands-on, inventief, zelfredzaam is en ook weet wanneer weerstand geboden moet worden.

Het team Marketing & Communicatie richt zich op het opstellen van communicatieplannen, het vertalen van content naar krachtige boodschappen voor onze communicatiemiddelen, promotieactiviteiten via online-kanalen, corporate branding, het creëren van content en visuele producten (banners, video's, Powerpoint, etc.) en het adviseren van collega's over communicatieactiviteiten.

Ook willen we bij NWP blijven innoveren en onze communicatiemiddelen verbeteren. We zijn altijd op zoek naar nieuwe wegen en jouw vooruitziende blik is daarbij essentieel. Wat zijn de nieuwe trends in communicatie en welke activiteiten passen bij een netwerkorganisatie als NWP? Denk aan video, sociale media, online platforms en tools, advertenties, community building.

Samenvatting taken

Share

 • Content ontwikkelen voor het delen- en promoten van oplossingen/successen van NWP deelnemers;
 • Internationale branding van de Nederlandse watersector samen met stakeholders en deelnemers;
 • Verzamelen en promoten van ‘good practices’ uit de Nederlandse watersector op internationaal vlak;
 • Adviseren over marcom activiteiten voor projecten & programma's, platforms, thema's en evenementen waar NWP collega’s aan werken.

Connect

 • Contact leggen met marcom-specialisten van onze stakeholders en deelnemers
 • Voortbouwen op en in contact blijven met (internationale) pers.

Involve

 • Nauw samenwerken met NWP deelnemers, marktpartijen, ambassades en overheidsorganisaties;
 • Nauw samenwerken met leveranciers zoals journalisten, vertalers of webdesigners
 • Meeschrijven van projectvoorstellen op marcom doelstellingen.

Wat we bieden

 • Je werkt samen met gelijkgestemde collega's in een internationale, uitdagende en innovatieve omgeving.
 • In deze functie kun je je marcom-expertise op een zinvolle manier inzetten.
 • Een functie waarin je kunt bijdragen aan de SDG's.
 • NWP biedt je een marktconform salaris, gebaseerd op vaardigheden en ervaring, en goede arbeidsvoorwaarden.
 • Werktijden zijn flexibel en we ondersteunen thuiswerken.
 • We moedigen je aan om met nieuwe ideeën te komen, aangezien we voortdurend op zoek zijn naar verbetering

Wat we vragen

 • HBO (Bachelor of Master) in communicatie en/of (content)marketing.
 • 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een commerciële omgeving of ledenorganisatie.
 • Een hands-on mentaliteit en je bent bekend met verschillende ontwerptools, computerprogramma's en contentmanagementsystemen.
 • Een ondernemersmentaliteit, netwerker en affiniteit met business development.
 • Affiniteit met thema’s op het gebied van water en internationaal zakendoen.
 • Uitstekende kennis van, en ervaring met contentmarketing en projectcommunicatie.
 • Je hebt een strategische kijk en tegelijkertijd oog voor detail, bent creatief en innovatief, zelfstandig, kan gemakkelijk switchen van de ene taak naar de andere.
 • Je kunt zowel in de Nederlandse- als in de Engelse taal aansprekend en foutloos schrijven. Kennis van een andere taal is een pré.
 • Netwerkgericht, doelgericht, commercieel, zakelijk ingesteld, proactief, gestructureerd (organiserend en coördinerend vermogen), accuraat, klantgericht.

Contact

Sollicitatie

Als  bovenstaande je enthousiast maakt voor deze vacature, stuur dan je CV en sollicitatie naar hr@nwp.nl voor 15 januari. Let op: Alleen aanvragers met een verblijfs- en werkvergunning in Nederland komen in aanmerking.

Over NWP

Leer meer over NWP in deze video.

Bij NWP geloven we dat we kunnen werken aan een duurzame toekomst waarin meer dan 8 miljard mensen goed leven en in balans zijn met de hulpbronnen van de aarde. Een toekomst die door water wordt aangedreven, zowel voor de samenleving als voor het bedrijfsleven. NWP is een netwerk van Nederlandse waterorganisaties die samen innovatieve en toekomstbestendige oplossingen creëren. Wij zijn een organisatie gedreven door netwerkers met een ondernemersmentaliteit. We vieren onze diversiteit en inclusiviteit in wie we zijn, hoe we denken en hoe we handelen. We streven naar persoonlijke groei die past bij zowel organisatie- als persoonlijke doelen.